top of page
  • Szerző képeBíró Tünde tanár, coach, tréner

Mielőtt hozzáfognál bármilyen kúrához...

Akár kisebb, 1-3 napos, akár nagyobb, több héten keresztül tartó egészségvédő, tisztító, salaktalanító kúrát szeretnél, előtte gondold végig az alábbiakat.

A szakszerűen felépített és végrehajtott kúra az állapotfelméréssel, az életmód és szokások felmérésével, kikérdezéssel kezdődik.


Te tudod, mi zajlik a testedben és a lelkedben? Honnan tudod, hogy mire van szükséged?


Az okosan megtervezett és végrehajtott tisztító, salaktalanító és regeneráló kúra felépítése


1. lépés: Állapotfelmérés Állapotfelmérésre ma már sok alternatív lehetőséget, például a biorezonanciás állapotfelmérést is igénybe vehetsz, de minimum egy jól összeállított kérdőív kitöltésével és életmód tanácsadó, természetes gyógymódokban jártas szakember segítségével, a válaszok megbeszélésével kellene kezdeni minden kúrát, amely az egészségedet befolyásolja. 2. Anyagcsere Amíg nincs megfelelő folyadék-bevitel és széklet-vizelet-távozás, addig nem foghatnánk bele semmilyen kúrába. Megfelelő folyadék-bevitelnek a 3 liter tisztított víz elfogyasztása jelent, megfelelő salakanyag-távozásnak a napi egy vagy kétszeri széklet, illetve az akadálytalan és szükség szerinti vizelet-távozás jelent. Olyan helyzetet kell kialakítani, amiben optimálisak a körülmények arra, hogy tisztító-méregtelenítő kúrát végezz, hiszen ennek éppen az a lényege, hogy a széklet- és vizelet-távozás gyakoribb, sürgetőbb lesz.

3. Egy tisztítókúra áldozatokat követel Új szokásokat, új ritmust - egyáltalán, ritmust - kell majd felépítened. Teát főzni, időben beszedni szereket, megváltoztatni az étrendet, az ivási szokásaidat, A kúrádat segítő gyógynövények, étrend-kiegészítők, kezelések, és a változások, amelyeket a kúrádhoz meg kell tenned - például a minőségi ételek fogyasztása és a naponta elfogyasztott 3 liternyi tiszta víz - pénzbe fognak kerülni. Egy jól összeállított kúrát nem lehet forintokból megoldani, de lehet változtatni pazarló szokásainkon, vásárlási, étkezési, beszerzési forrásainkon, és ezáltal lehet spórolni. Például: aki "dobozol" a munkahelyére, és így viszi az egész napos ételét, akár az élelmiszerre költött pénz kétharmadát is megspórolhatja. Sokat lehet így megtakarítani, és ezt az összeget már bátran költhetjük a minőségi egészségmegőrzésünkre. 4. A lélekkel is törődni kell, a lélek is méregtelenít A testi kúrákat mindig a lelki kúrákkal párhuzamosan kell végezni. A lélek támogatása, segítése, ha szükséges, méregtelenítése nélkül nincs jól végrehajtott méregtelenítő- vagy tisztítókúra! A lelki terápiákban a szelíd módszereket javaslom: Bach-terápia, aromaterápia, gyógynövény-terápia, energetikai kezelések, masszázs, beszélgetés, oldások, lelki terápiák. 5. Mire kell ügyelni? A gyógyszerfogyasztásnak, különösen, ha hosszabb ideje tart, komoly hatása lehet minden kúrára, gyógynövény-fogyasztásra - és viszont. Ha bármilyen gyógyszert fogyasztasz, mindenképpen kérj tanácsot egy ártalmatlannak tűnő kúra előtt is! A fogamzásgátló gyógyszer is gyógyszer, szintetikus hormon. Akkor is, ha hüvelygyűrűként használod. Erre is gondolj! 6. Mikor nem szabad méregtelenítő, tisztítókúrát végezni? Súlyos betegség, leépülés, gyengeség, trauma, kórházi kezelés, daganatos megbetegedés és erre alkalmazott nyugati orvoslás kezelések alatt nem végzünk méregtelenítést és nem végzünk tisztítókúrákat. Ezek a kúrák egyensúlyvesztést, állapotromlást, további traumákat okozhatnak, pl. hasmenés, gyengülés, fejfájás. Kérj tanácsot, ha akut betegség esetén valamilyen kúrát szeretnél végezni. Várandósság és szoptatás alatt szigorúan tilos bármilyen tisztító-méregtelenítő kúra, drasztikus, egyoldalú diétára épülő fogyókúra! Szelíd módszerekkel segíthetjük a székrekedés, aranyér, hányinger, émelygés, emésztési zavarok, nagyobb hízás, tartós betegség (pl. magas vérnyomás vagy diabétesz) fennállása esetén a megoldásokat. Mindent egyeztetni kell azonban az orvosoddal és hozzáértő szakemberrel, pl. dúlával, aromaterapeutával, természetgyógyászal, antropozófus terapeutával.

59 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page