top of page
  • Szerző képeBíró Tünde tanár, coach, tréner

Mit üzen a méhed?

Frissítve: 2020. okt. 31.


Ahogyan minden nap meg kellene néznünk, hogy mit üzen a székletünk és a vizeletünk, úgy minden hónapban meg kellene néznünk, mit üzen a ciklusunk, a menstruációnk, a méhünk.

"Tisztulás", "piszkosság", "havibaj" - hányféle negatív jelzővel illeti a régről átjött, és a modern kor is a nő minden hónapban megjelenő ünnepét, amely azt jelzi, hogy működik női energiákban, működik hormonálisan, anyagcserében, méregtelenítő funkcióként a menzesz? Látjuk-e egyáltalán a menstruációt? Vagy elrejtjük a tamponnal, bezárjuk oda, ahonnan éppen kifelé igyekszik a természet és a gravitáció csodája folytán?

Mit üzen a méhed?

A méh nem csak a gyermek befogádására teremtett szervünk, hanem nagyon komoly méregtelenítő szervünk is. Az a méh, amely különlegesen erős és rugalmas rost-falával képes befogadni a várandósság 9-10 kilogrammos változását, gyermekkel-méhlepénnyel-magzatvízzel együtt, és utána képes visszahúzódni egy öklömnyi szervvé - ez önmagában egy csoda.

Ha elkezd rendellenesen működni, annak oka van. Ha egy nő "folyton vérzik", darabos, sötét, alvad vérre emlékeztető menstruációja van, sokat görcsöl, akkor ez az üzenet a teste részéről: itt már teli a "kád". Sajnos, előrehaladott esetekben valóban a méh-eltávolítás az egyetlen módszer arra, hogy a testünket megvédjük a méhben tárolt gyulladások, salakanyagok káros hatásától.

Az előzmények kezdetekor kellene változásokat , tudatos megelőző és védő kúrákat végeznünk.

Gondoltál már a méhed méregtelenítésére? A női szerveid megtisztítására, melynek a női energiáid megtisztulása is része? Gondoltál arra, hogy mindezt meg kellene tanítanod a lányodnak?

Az aromaterápia, a rügyterápia, a gyógynövény-terápia, a Bach-virágterápia, a masszázs, a testi-lelki törődés, a szépítkezés, az érzelmi egyensúly és harmónia tudatos keresése, a női szakaszok életfeladatai - ezek mind-mind nagyon fontos ismeretek lennének a mai nők számára.

Egyik fontos küldetésemnek tartom, hogy a női test tiszteletét, üzenetét, csodáját, misztikumát és épségének védelmét képviseljem.

A mai kor, jó pár száz év óta egyre erősödően, mintha szándékosan, tudatosan akarná a női testet csonkolni, bénítani, gyönyörű nőiességünket láthatatlanná tenni.

A “megelőző” célzatú, a valóságban a női szervek elleni támadást okozó beavatkozásoktól kezdve a hanyatt fekve szülésig, a várandósság és a szülés hospitalizációjáig, a nőgyógyászati vizsgálatok durva és megalázó elvégzésééig, a minimális tájékoztatás hiányán keresztül sok-sok tennivaló van a nők egészségének és méltóságának védelmében.

Mindez a női élet természetes szakaszait érintő folyamatok hospitalizálása, a szexuális jogaink ismeretének és tiszteletben tartásának a hiánya és egy nagyon hibás társadalmi szemlélet következménye. Ami ráadásul sok-sok országban jelentősen változott az elmúlt években, évtizedekben. Magyarország azonban mintha a középkorban ragadt volna sok fontos, nőket érintő kérdésben.

Pedig a férfiak - valódi férfiakról beszélek - alig várják, hogy végre visszakapják a nőies nőket, az ölelnivaló melegségükkel, betakaró és befogadó lágyságukkal együtt.

Sok bizonytalanság van a női szerepek körül és a testünk folyamatainak, üzeneteinek felismerése körül, mert egyiket sem ismerjük.

Nem tudunk menstruálni, nem tudunk teherbe esni, nem tudunk szülni, nem tudunk szoptatni, nem tudunk lázat csillapítani, nem tudunk egy köhögést elmulasztani, nem tudunk mit kezdeni magunkkal negyven, ötven, hatvan, hetven év fölött nőként.

És nem tudunk meghalni sem úgy, ahogyan az méltó, mert ugyanilyen hospitalizált, tárgyiasított állapotot teremtett a mostani társadalom a halál körül is. Ahogyan a születés körül is.

Ki tart velem a női erők, energiák, tudás visszaszerzésében?

- Állapotfelmérés és életmód tanácsadás, a testi-lelki állapotod feltérképezése és javítása, megelőző programok felépítése a biorezonancia, a természetes gyógymódok és hosszas beszélgetés segítségével.

- Hat alkalmas kurzus velem: a saját női mivoltod feltérképezése, női egészséged, testi-lelki legjobb állapotod megteremtése.

- Személyes konzultációk, kezelés-sorozatok női testi és lelki problémákra, prevenciós program, a mell, a méh, a petefészek védelme.

- Az aromaterápia, Bach-virágterápia, rügyterápia, gyógynövény-terápia csodálatos lehetőségei a női erősítésben, női kúrák összeállításában.

- Előadások tartása nőknek minden olyan témakörben, amely a testi-lelki egészségünket szolgálja

Ezekkel a lehetőségekkel állok rendelkezésre nőként, nőknek, minden korosztálynak.

���

105 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page